úterý 9. dubna 2013

Triky a tipy na vybavení domu

Nejprve bych ráda poděkovala skvělé tvůrkyni Peťka Falcora za  pomoc s tímto návodem.

Spousty z Vás staví domy, vily, zámky, hrady nebo jiné zajímavé stavby. Pro začátečníky bývá většinou problém, jak velké obytné místnosti postaví.
Samozřejmě je lepší se naučit vybavovat dům menší.
Ideální rozměry pokoje nemohu přesně stanovit. Je to čistě individuální, i když u klasického domku, by mohl být obývací pokoj 6×6 čtverečků. Nemusí být pouze čtvercový. Pokoje s různými zákoutími vypadají útulněji. Také záleží do jaké stavby pokoj tvoříte. Např. koupelna o 4×4 čtverečcích je dostatečně velká pro menší a střední domek. Může být samozřejmě i menší. Je naprosto zbytečné tvořit ji větší. Pro potřeby simíků je tato velikost ideální. Pokud tedy nestavíte palác, tam je to s velikostma trochu jinak. Dále bych ještě připomenula chodbu, která je také důležitá součást domu. Opět pro střední a menší domek, bych vytvořila chodbu, která by měla mít na šířku 2 čtverce. Délka se nedá určit. To záleží, jak máte v domě situované pokoje. Podle mých odhadů bych jeden čtverec ve hře srovnala s jedním metrem. I toto je důležité si uvědomit. Pro lepší představu je to výborná pomůcka, protože pokoje o 12×12 metrech nevypadají vůbec pekně. Tam potom nastává další problém s tím, že nevíte co do takového obrovského pokoje dát.
Pamatujte si, že velikost je opravdu velmi důležitá. 

Tento obývací pokoj je plně využit a je vlastně v těch ideálních rozměrech, které jsem uvedla na začátek.  Můžete se samozřejmě podívat na pohled z ptačí perspektivy 





  
 
Další věc je, jak nábytek použít. Ve hře je poměrně slušná škála nábytku a různých jiných věcí. Naštestí nám tvůrci obohatili hru tzv. Nástrojem na tvorbu stylu, který osobně velmi využívám a díky němu je hra v podstatě velmi originální. Nástroj nám umožňuje ve hře dělat prakticky cokoliv.
Jako příklad bude jídelna. Dominantou každé jídelny je samořejmě stůl se židlemi. Ať už tvoříte jídelnu v jakémkoliv stylu. Uprostěd místnosti stůl se židlemi vypadá velmi pěkně. Určitě ho nestrkejte do rohu, kde naprosto zanikne. Navíc si budete lámat hlavu, tím jak zaplnit prostor. Samozřejmě nemusí být v místnosti jen stůl a židle, ale třeba krb nebo kamna vypadají velmi pěkně a navíc to má i praktické využití. Sochy, květiny i vitríny jsou také ideální na dekoraci danného pokoje. Koberce též zútulní místnost.
Jsem konzervativní člověk, proto jsem zastánce určitého stylu a zvyku. Myslím, že kombinovat nábytek mezi sebou je celkem pro lidi oříšek. Ne každý kousek se hodí k jinému. Pokud tvoříte klasický dům v klasickém stylu, pak je tedy vhodné do něj dát i klasický nábytek. Rozhodně to nekombinujte s příliš moderním stylem, který má ale také své kouzlo. Určitě se nehodí zdobená knihovna s vyřezávanými motivy k ultramoderní hranaté židli. Takže určitě si dobře rozmyslete už na začátku, jaký budete tvořit styl. 

Zde máte příklad takové klasické jídelny



 
Nábytek se dá i navzájem prolínat za pomocí cheatu „ Moveobjects on “ S tímto zacházejte opatrně. Raději neprolínejte nábytek, který používají simíci, protože jim pak v činnosti překáží. Takže zůstaňte raději u kombinování spíše dekorativního účelu. Snažte se zaplnit každý kout domu. Velmi to zútulní dům po vizuální stránce a nejen to, i simíci budou šťastnější. Nebojte se používat objekty se zamčených věcí, které si otevřete cheatem „testingcheatsenabled true “ Následně na to napište další cheat „ buydebug on “

 Zde pár příkladů prolínání nábytku







Barvy a materiály jsou jistě další nezbytnou a důležitou součástí domu.
Zapamatujte si, že barvy dělají divy. Není příliš dobré používat příliš sytých barev. Držte se raději střídmosti. Sytou barvu použijte spíše jednu, ostatní utlumte. Ne všechny barvy se k sobě hodí. Např. kombinace sytá červená+bílá+hnědá. Tato kombinace na vybavení pokoje zcela stačí. Můžete měnit odstín, ať pokoj nevypadá příliš umělě.
Většina lidí se barev a jejich kombinování bojí, proto sází na jistotu kombinace hnědé a bílé, která sice vypadá pěkně, ale je už značně ohraná. Pokud chcete být originální, pohrajte si s barvami sami. Určitě je nestahujte. Nemáte pak takovou radost z výsledků jako když si vše vytvoříte sami. Kombinací pro barvy je nespočet. To nebudu ani rozepisovat, bylo by to na dlouho.
Materiály jsou velmi důležité a na objektech ze hry vypadají nejlépe. Určitě si každý z Vás občas stáhnul nějaký objekt vytvořený fanouškem. Mohli jste si jistě všimnout, že po přebarvení a změně materiálu už objekt není tak pěkný, jako v původní kombinaci, kvůli které jste si objekt stáhli. Nechci pomlouvat nebo poškozovat tvůrce objektů. Vím z osobních zkušeností, že vytvořit objekt je velmi těžká práce a ne každý to dobře zvládá. Stažené objekty nikdy nebudou mít tak propracovanou texturu, jako objekty od EA. Která je v tomto případě profesionální a nelze její práci nahradit. Ať už si to chceme či nechceme přiznat. EA má prostě textury lepší a ve hře vypadají mnohem lépe. Proto jsem zastánce toho, aby jste si do hry nedávali zbytečné množství downloadů, které Vám do finále kazí hru.
Kvalitní tvůrce domů se obejde i bez staženého obsahu. Netvrdím, že stažený obsah je jen na škodu, ale pěkný dům se dá postavit i bez něj. Chce to jen trochu popřemýšlet a nebát se improvizovat.
Použití materiálu na určité objekty je celkem zajímavá tvůrčí práce. Snažte se o co největší autentičnost. Nepoužívejte nevhodné materiály na nevhodné části objektu. Např. křeslo s dřevěným zdobným rámem a polstrováním s látkou. Dřevěný rám u křesla určitě netvořte z látky. Pokud už látku chcete opravdu použít, tak to barevně sladťe tak, aby to imitovalo třeba vyřezávané dřevo. Těch příkladů je spousta. Prostě se dívejte kolem sebe.

Vzory mám osobně nejradši. Nejen, že si je můžete vytvořit sami v externím programu
Vytvoř vzor “ , ale je to ta nejhezčí práce z celé hry ( nebo aspoň pro mě ).
Použití vzoru je o citu danného jedince. Určitě zde nebudu rozepisovat, jak máte správně tvořit vzor. Držte se spíš faktu, že příliš mnoho různých vzorů škodí a nevypadá hezky. Je to podobné jako s barvami. Pokud chcete mít v pokoji vzory, vytvořte jeden výraznější a ty druhé spíše decentní. Např. Pokud máte v obývacím pokoji výrazně vzorovanou sedačku, tak zdi by měly být spíše jednolité. Příliš mnoho vzorů se tříská.
Nezapomeňte celý dům a pokoje dobře nasvítit, ať je Vaše práce vidět.

Zde máte opět několik příkladů, jak může zdánlivě obyčejný nábytek vypadat zcela odlišně
Zde jsem se snažila na nábytku zvýraznit detaily, které činí tento gauč velmi krásným kusem.
 

Zkuste na každém kusu nábytku zvýraznit to nejhezčí.





 

12 komentářů:

  1. Skvělý návod, který rozhodně stojí za přečtení a za zkoušení :)

    Moc děkuji za tipy :) a rady na co si dávat pozor a čeho se nebát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Peti..jsem ráda, když to má nějaký význam. Snad to pomůže :)

      Vymazat
    2. Rozhodně pomůže, kdo chce a snaží se, tak je to pro něj velmi skvělá příručka :))

      Vymazat
    3. Moc děkuji :) Máš pravdu, kdo chce, tak chce :)

      Vymazat
  2. Realmente um grande guia, obrigada! Ajuda imenso.
    Beijinho!

    OdpovědětVymazat
  3. Vlasti , děkuji . Pro mě je to taky užitečný návod. Moc hezká prezentace Tvých pokojů a doplňků . Přeji pohodový zbytek dne .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niki, moc děkuji za pochvalu. Pomáhala mi Peťka. Pokojíček na začátku je její :) Jinak jsem ráda, že se návod líbí :)

      Vymazat
  4. Vlasti krásný to máš, velmi šikovné a užitečné rady! To je inspirací pro každého :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jari. Po pravdě jsem to tvořit nechtěla. Trochu jsem se zdráhala z osobních trošku sobeckých důvodů. I když si myslím, že brzy se simíky skončím. Tak jsem se rozhodla svoje postřehy poslat dál :)

      Vymazat
  5. Świetny poradnik. Bardzo przydatny dla początkujących. Bardzo dobre pomysły!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dziękuję, też. Być może używasz moje wskazówki :)

      Vymazat

Zaujaté a vulgární komentáře budou smazány.
Děkuji za náštěvu / Thank you for visiting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...